8 000 ГРН – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть особливо небезпечний наркотичний засіб від 0,15 г або маріхуани від 50 г 20 000 грн – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть наркотичний засіб від 15,0 г 40 000 грн – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть особливо небезпечний наркотичний засіб наркотичний засіб від 15,0 г

Торговця наркотиками затримали під час контрольної закупки

Вирахував і здав баригу військовослужбовець. Хлопець розповів: торговець продавав заборонені препарати бійцям його підрозділу, які прибули у відрядження.

Петро, учасник акції «Спіймай баригу»

Знаходячись в колективі, був здивований, що хлопці в незнайомому місті, незнайомій мсцевості знайшли можливість, де купувати, скажімо так, погані речовини, активно їх вживали. Це заважало службі, заважало роботі підрозділу в цілому

Для того, щоби припинити розповсюдження психотропних речовин у підрозділі, хлопець провів справжнє розслідування. Він з’ясував контакти наркодилера, зв’язався з ним сам. А після того повідомив про розповсюдження до поліції. Вже під контролем правоохоронців він взяв участь в контрольній закупівлі.

Петро, учасник акції «Спіймай баригу»

В контрольній закупівлі брав участь безпосередньо я, мене звели місцеві хлопці, які балувалися наркотиками, я втерся до них в довіру, поспілкувався буквально пів-дня і вони вже мене, ми поїхали купувати. Сама закупівля відбувалася у нього в машині, він був доволі безстрашним, він був єдиний у місті, не ховався. Паралельно за цим всім спостерігали працівники правоохоронних органів.

Після цього звернення затримати вдалося не тільки одного торгівця, а й чотирьох його спільників. Поліція вже відзвітувала про обшуки, під час яких було вилучено розфасовані наркотичні засоби. Всім затриманим повідомили про підозру. А учасник акції отримав свою винагороду. Витратити гроші він збирається на нову екіпіровку. І каже, що цей випадок не буде останнім – брати участь в акції «Спіймай баригу» він планує і надалі та закликає робити це всіх небайдужих.