8 000 ГРН – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть особливо небезпечний наркотичний засіб від 0,15 г або маріхуани від 50 г 20 000 грн – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть наркотичний засіб від 15,0 г 40 000 грн – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть особливо небезпечний наркотичний засіб наркотичний засіб від 15,0 г

У Кривому Розі - мінус один барига! До акції долучилися нацгвардійці

Торгівця, який мав при собі амфетамін, затримали військовослужбовці Національної гвардії України

Приєднатися до акції "Спіймай баригу" нацгвардійці вирішили прямо під час патрулювання. Один із них - виконав всі умови. Викликав поліцію, а потім надав відео з камери і решту документів.

Віктор, учасник акції «Спіймай баригу»

В Кривому Розі місцеві знають, що тут процвітає наркозлочинність, але громадяни ніяк не можуть із цим поборотися. Одного дня ми зловимо баригу – на наступний день буде новий барига. З цим боротися досить таки складно. Мої друзі та побратими будуть долучатися до акції «Спіймай баригу», щоби покращити боротьбу проти наркотрафіку в Кривому Розі та в цілому в Україні.
Юристи нашого проекту підтверджують – нацгвардійці мають право на участь в акції. До того ж, всі дані, які передаватимуть учасники, залишаються конфіденційними і не передаються третім особам.

Андрій Кузьменко, юрист проекту «Спіймай баригу»

"Відповідно до умов акції було надано фото, відео докази вчинення кримінального правопорушення так званим «закладником», було надано докази звернення до поліції, в тому числі, витяг з ЄРДР і підтвердження того, що було виявлено у затриманого тяжкий наркотик, більше восьми грамів", - розповів юрист.

За такий об’єм наркотичної речовини, яку виявили поліцейські у торговця, учасник отримав 40000 гривень. Всі виплати здійснюються прозоро та з дотриманням закону.

Андрій Кузьменко, юрист проекту «Спіймай баригу»

«Винагорода, як ми і попереджали, була виплачена з урахуванням всіх необхідних податків та зборів, а саме – податку на дохід фізичної особи та півтора відсотки військового збору. Тобто 19,5 відсотків від зазначеної суми було сплачено до державного бюджету. Сума сорок тисяч гривень була виплачена, з неї сім тисяч вісімсот гривень було сплачено податків», - зазначив Андрій Кузьменко