8 000 ГРН – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть особливо небезпечний наркотичний засіб від 0,15 г або маріхуани від 50 г 20 000 грн – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть наркотичний засіб від 15,0 г 40 000 грн – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть особливо небезпечний наркотичний засіб наркотичний засіб від 15,0 г

“Він був переляканий” - учасник акції про затримання наркодилера

Учасник з Житомира розповів нам, як йому вдалося затримати наркоторговця. Ігор, так звати військового, який вирішив взяти участь в акції відразу після громадського затримання, каже, що все сталося несподівано. Вони з колегою поверталися з роботи та вирішили зайти на каву в один з магазинчиків. Саме та до них звернулася працівниця магазину та вказала на підозрілого хлопця.

Ігор, учасник акції

Пішли перевірили, виявили в нього наркотичні речовини в рюкзаку, в сумці на поясі, викликали опергрупу 102 та оформили. Лопатка була садова, декілька ножиків теж було. Як потім він розказав, що копав ними, щоби заховать закладки. Фольги багато було, пакетиків поліетиленових - він великими партіями ховав. Попередньо сказали, що його мають посадити, тому що він раніше був затриманий за статтею 309 і зараз він затриманий за 307ю, “розповсюдження, перевезення, перенесення з метою збуту”

Під час обшуку у дилера вилучили одинадцять зіп-пакетів з так званими “солями” та маріхуаною. А Ігор одразу надав всі необхідні документи для участі в акції, а також фото та відео з місця громадського затримання. Тепер він отримає двадцять тисяч гривень.