8 000 ГРН – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть особливо небезпечний наркотичний засіб від 0,15 г або маріхуани від 50 г 20 000 грн – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть наркотичний засіб від 15,0 г 40 000 грн – за викриття закладника/торгівця, у якого знайдуть особливо небезпечний наркотичний засіб наркотичний засіб від 15,0 г

Виплатили ще 40 000 гривень – баригою виявилася дівчина

Цього разу гроші відправилися до Харкова. Там жінка разом із подругою затримала зовсім молоду «закладчицю». Нова сусідка, яка в’їхала до орендованої квартири, спочатку задалася підозрілою. А вже наступного дня після її переїзду у дворі почали з’являтися дивні особи, - розповіла учасниця.

М., учасниця акції

Ми почали спостерігати і буквально протягом трьох днів були дуже інтенсивні походеньки до нашого двору. Сама дівчина дуже нервувала, зустріли ми її вже на зупинці, вирішили поговорити, вона вся тремтіла і її трусило. Дуже дивно поводилася, тому ми почали викликати поліцію, було, звісно, лячно. Але я думаю, що ми гарну, правильну справу зробили. Було страшно, але страшніше було за те, що наші діти гуляють біля під їзда, а тут ходять незрозумілі люди під якоюсь наркотичною речовиною.

Затримати баригу вдалося ще до приїзду поліції, розповідає жінка. Своє ім’я та обличчя вона не розкриває, а ми поважаємо конфіденційні дані наших учасників. До проекту «Спіймай баригу» жінка вирішила долучитися вже після того, як патрульні оформили підозрілу сусідку.

М., учасниця акції

Просто вирішили взяти участь, спробувати та перевірити, чи дійсно це правда. Виявилося, що все – правда. Я думаю, що ми з цією програмою очистимо нашу Україну від наркотиків.

В юридичному відділі проекту «Спіймай баригу» кажуть, що патрульна поліція вилучила у затриманої дівчини більше 300 грамів речовини, попередньо експерти повідомили, що це важкий психотропний препарат.

Андрій Кузьменко, юрист проекту «Спіймай баригу»

Тепер із затриманою проводяться всі необхідні слідчі дії в рамках діючого законодавства. Учасниця звернулася та надіслала всі докази через телеграм-бот, надала відеодокази, витяг з ЄРДР, докази вилучення цієї речовини. Була виплачена сума сорок тисяч гривень, але з урахуванням всіх податків і зборів, які передбачені діючим законодавством.

Отримані кошти учасниця акції планує витратити разом із сусідами – навколо подвір’я люди хочуть встановити паркан від непроханих гостей і закладчиків. В такий спосіб сподіваються зробити більш безпечними дитячі прогулянки.